Dei Furbi

La flauta màgica és una gran ficció simbòlica que culmina en un himne de fraternitat universal.
“Mozart ens expressa de forma neta i precisa que és gràcies al poder de la música (de l’art) que els personatges podran travessar alegres la fosca nit de la por”
Aquesta idea, amb la que la Companyia Dei Furbi sintetitza l’obra de Mozart i que escull com a fil conductor, fa que l’especulació absolutista entre el Bé i el Mal no podem observar-la més que des del seu pla simbòlic i com a teló de fons, per entendre el comportament dels nostres autèntics protagonistes que darrere de “la recerca de llum” esdevenen contemporanis i nostres.
Tanmateix, Dei Furbi ha salpebrat el conjunt amb una gran dosi d’humor que fa que aquest muntatge de qualitat sigui altament recomanable per als grans amants de la broma i la diversió.
Es tracta d’una adaptació lliure de l’òpera de Mozart La Flauta Màgica que fa la Companyia Dei Furbi, sota el subtítol Variacions Dei Furbi. Una versió de teatre i música “a cappella”, és a dir, només veus, on la part instrumental passa també a través de les veus i els cants dels intèrprets, que esdevenen així polifonies adaptades i originals en aquesta proposta.
És una combinació, doncs, de teatre i música en la qual l’espai escènic es resol a partir de la síntesi de l’òpera de Mozart. Muntar La Flauta Màgia amb joia i delit és una de les fites de la posada en escena de la companyia Dei Furbi.
S’ha utilitzat, cal destacar-ho, alguns fragments de l’obra original que s’acostumen a suprimir gairebé sempre en les representacions de l’obra.
Els personatges de l’obra són per a Dei Furbi els únics miralls on poder reflectir-nos.

Vídeo
https://www.youtube.com/watch?v=QKRn3vXgPzk

Enllaç a web cia.
www.teatral.net/furbi

Contacte:
Persona Marta Riera
Correu electrònic deifurbi@gmail.com
Tel. 620549770
FB Dei Furbi
Twitter @DeiFurbi

Detalls artístics:
Dramatúrgia i direcció Gemma Beltran
Direcció musical David Costa
Actors Toni Vinyals, Queralt Albinyana, Marc Pujol, Robert González, Anna Herebia i David Marcè (en alternança Joana Estebanell i Marc Vilavella)
Arranjaments musicals Paco Viciana
Il·luminació David Bofarull
Espai escènic Ramon Ivars, Oscar Merino i Gemma Beltran
Vestuari Ramon Ivars i Gemma Beltran
Mascares Balineses
Realització vestuari Elisa Echegaray i Maria Albadalejo
Assistent a la direcció Boris Daussà
Coordinació del projecte i de producció Marta Riera
Imatge Wave Cap
Cap tècnic David Bofarull i Javier Muñoz
Producció Baubo SCCL.
Amb la col·laboració de ATRIUM Viladecans, Vol-Ras, ICEC